Att duga

Har du som jag hört andra eller dig själv säga att du duger? Jag undrar vad vi egentligen menar. Att duga -vad betyder det? Jag förstår att man i sin svenska ödmjukhet kan uttrycka att man nog allt duger, men för mig klingar det med en något negativ underton. När du väljer pralin från chokladasken väljer du den du upplever duger eller den som verkar vara den allra godaste? Ja, jag trodde väl det! Välj att se dig själv som den där utsökta pralinen. För det är ett val, ett val vi gör varje dag! Påminn dig själv om hur underbar du är, hur unik och speciell just du är! För det har aldrig funnits och kommer aldrig finnas någon som dig!

Tycker du detta är svårt och känns väldigt främmande men är något du vill och längtar efter? Om du börjar samtala med dig själv på ett mer kärleksfullt sätt så kommer det bli mer och mer självklart och till slut har du vänt ett mer negativ inre dialog till en mer positiv. Börja i spegeln -säg något fint om dig själv. Jag säger inte att det är lätt eller går i raketfart, men det går och säkert lite fortare än du tror!

En positiv syn på dig själv och ditt inre så väl som ditt yttre vinner inte bara du själv på utan hela din omgivning. När du tycker om dig själv så smittar den positiva, tillåtande energin av sig till andra människor. För att inte tala om den positiva påverkan detta har på våra barn och ungdomar som i dag växer upp med enormt mycket intryck och tuffa ideal, inte minst kring sitt utseende. Om vi äldre tänker på hur vi talar till och om oss själva så är jag övertygad om att vi ger dem en enormt mycket stabilare grund att stå på. Vi är deras förebilder för en positiv syn på sig själva.    

Så låt oss våga älska oss själva från topp till tå, för vad för fantastiskt kan hända då! Njut av dig själv och livet vackra kvinna och, njut av att vara du och ingen annan! Blir så mycket roligare då :-)

Önskar du min hjälp med bilder som speglar den du är och som ger kraft och energi, läs mer om mitt KraftPaket.

På bild underbara konstnären Eva Sundqvist Bäckman :-) Tusen tack Eva!

Stor kram!

Inlägget är postat i KraftPorträtt