Att värdesätta sig själv ❤

Som liten smög jag och min syster oss in i min mammas garderob och försökte klä ut oss till Sue Ellen och Pam från serien Dallas, vi skrev checkar med pappas slängda kvitton och om jag inte missminner mig låtsades vi även skåla i klingande drycker. Nu är kanske inte Dallas den bästa serien för en liten flicka ur många aspekter men för mig fanns något spännande med kvinnornas vackra kläder, höga klackar och stora hår.

Sedan ung ålder har jag alltid fascinerats av äldre kvinnor som tyckt om att göra sig själv fin oavsett dag eller situation. Jag minns att jag alltid blev så glad när jag såg min mamma göra sig lite extra tjusig och jag har funderat på varför jag kände så. Jag tror min glädje bestod av att jag såg min mamma ge sig själv lite egen tid i en annars hektisk vardag, att hon värdesatte sig själv på något vis.

I dag är detta vad jag önskar förmedla när jag fotograferar en kvinna. Vårt värde sitter inte i vårt utseende men när vi accepterar, värdesätter och ger oss själva lite extra ompyssling och uppmärksamhet så ger detta signaler till din omgivning att de kan göra detsamma. Om vi kvinnor kan känna stolthet och styrka för de vi är i alla våra olikheter så är jag övertygad om att de som är yngre än oss kan spegla sig i detta, vi lär ju helt enkelt av varandra. Du har rätten att ära, värdesätta och fira dig själv och den fantastiska kvinna du är, låt oss bara göra mer av detta. Kärlek till dig ❤

På bild: Underbara Annika Theens ❤

Inlägget är postat i KraftPorträtt